Hoşgeldiniz.

Akdeniz Bölgesinde Hayvancılık Akdeniz Bölgesi Hayvancılık Faaliyetleri Akdeniz Bölgesi Hayvancılık Akdeniz Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Hayvancılık Akdeniz Bölgesi’nde çayır ve otlakların az yer tutmasına karşın
  • 5 üzerinden 4.08   |  Oy Veren: 12      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Akdeniz Bölgesi Hayvancılık Faaliyetleri Nelerdir

    Sponsorlu Bağlantılar




    Akdeniz Bölgesinde Hayvancılık

    Akdeniz Bölgesi Hayvancılık Faaliyetleri
    Akdeniz Bölgesi Hayvancılık
    Akdeniz Bölgesi Tarım ve Hayvancılık

    Hayvancılık

    Akdeniz Bölgesi’nde çayır ve otlakların az yer tutmasına karşın beslenen hayvan sayısı bir hayli fazladır. Bu durumun nedeni her zaman yeşil kalabilen ve 800 m’lere kadar çıkabilen maki topluluğunun varlığıdır. Teke Yarımadası, Taşeli Platosu ve Torıs Dağları’nda küçükbaş hayvancılık yaygındır. Özellikle kıl keçisi beslenir. Dağların yüksek kesimlerinde koyun yetiştirilir. Arazinin çok engebeli olması nedeniyle hayvanların et ve süt verimi düşüktür. Antalya Yöresi’nde arıcılık önemlidir.

    Bitkisel üretimindeki ileri teknoloji düzeyi hayvancılıkta yerini geleneksel ve ilkel yöntemlere bırakır; bu nedenle hayvancılık pek gelişmemiştir. Daha çok küçük baş hayvanlar beslenir. Ülkedeki kıl keçilerinin ¼’ü koyunların ise %06’sı Akdeniz bölgesindedir. Bitkisel üretimden elde edilen gelirin hayvancılıktan elde edilen gelire göre çok yüksek olması hayvancılıkla uğraşan göçerlerin bitkisel üretime kaymasına yol açmaktadır. Yaygın olarak tavukçuluk ve arıcılık yapılan bölgede elde edilen bal miktarının Türkiye üretimi içindeki payı %12’dir. Deniz canlıları açısından pek zengin olmayan Akdeniz’de küçük çapta balıkçılık yapılır.


    Paylaş Facebook Twitter Google



  2. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.